Végtelenül egyszerű elkészíteni, de ahhoz, hogy igazán finom, ízes legyen érdemes figyelni a hozzávalók arányára.
Hozzávalók:
2 kg meggy
3 l víz
cukor ízlés szerint
1 cs. vaníliás cukor
3 rúd fahéj
8 db szegfűszeg
a habaráshoz:
2 dl főzőtejszín
1 cs. puncs ízű pudingpor
1. A hozzávalókat egy nagy fazékban felteszem főni, a fahéjat és a szegfűszeget teatojásban lógatom a levesbe, így nem kell a végén pecázni.
2. Mikor megfőtt, keverőtálba merek a léből egy pohárnyit, hozzáöntöm a tejszínt, majd a puncs ízű pudinggal csomómentesre keverem. Beleöntöm a levesbe, megvárom, hogy rottyanjon egyet és már kész is.
Lehűtöm, hidegen a legfinomabb.
Tipp: Ha esetleg a tejszínből kiül egy kis zsír a tetejére, nyugodtan szedjétek le egy szűrővel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése