Ezt a három nevét is ismerem ennek a nagyon finom túrós sütinek. Tényleg nagyon gyorsan össze lehet rakni, valószínűleg erre utal az utolsó neve. Aki nem szeretne sok időt tölteni a sütés előkészületeivel, az is bátran hozzáfoghat.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
30 dkg cukor
3/4 cs. sütőpor
csipet só
10 dkg vaj
90 dkg túró
10 dkg mazsola
3 cs. vaníliás cukor
1 nagy pohár tejföl (330 g)
6 db tojás
8 dl tej
1. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót összekeverem.
2. Kivajazom a tepsit (sütő saját gyári tepsije), beleszórom a lisztes keverék felét, rámorzsolom a túrót, rászórom a mazsolát, a vaníliás cukrot, rákanalazom a tejfölt, majd rászórom a lisztes keverék másik felét.
3. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját kikeverem a tejjel, a fehérjét felverem habnak, majd beleforgatom a tejes keverékbe. Egy kisebb merőkanállal szépen rákanalazom a tepsiben lévőkre, ügyelve rá, hogy mindenhová kerüljön a folyadékból és a habos részből is.
4. Végezetül ráreszelem a sütemény tetejére a vajat. 170 fokra előmelegített sütőben aranyra sütöm.
Tipp: Meggyszezon idején mazsola helyett 30 dkg kimagozott meggyel szoktam gazdagítani. Úgy is nagyon fincsi!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése