Fesztiválok, szabadtéri vásárok elmaradhatatlan tartozéka a kemencés lángos. Nagyon szeretjük, ezért itthon is rendszeresen sül belőle két-három adaggal.
2. A liszthez hozzáadom a krumpinyomón áttört krumplit, a felfuttatott élesztőt, egy nagy csipet sót és annyi langyos tejet, hogy puha tésztát kapjak. Kézzel összedolgozom nagyjából, majd robotgéppel bedagasztom.
3. Fél órát hagyom kelni, ezután tepsi méretűre (sütő gyári tepsije) nyújtom.
Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, villával megszurkálom és előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg kezd színesedni.
4. Kiveszem, megkenem alaposan tejföllel, megszórom lepirított szalonnával, vékonyra karikázott lilahagymával, reszelt sajttal és visszatolom készre sütni.
A tejfölt ízlés szerint lehet gazdagítani juhtúróval, kaporral.
Hozzávalók:
2 db közepes méretű burgonya
2 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 ek. cukor
40 dkg liszt
1 nagy csipet só
bő 2 dl tej a dagasztáshoz
a tetejére:
tejföl
pirított szalonna
lilahagyma
reszelt sajt
1. A krumplit héjában megfőzöm, az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos, cukros tejben.
2. A liszthez hozzáadom a krumpinyomón áttört krumplit, a felfuttatott élesztőt, egy nagy csipet sót és annyi langyos tejet, hogy puha tésztát kapjak. Kézzel összedolgozom nagyjából, majd robotgéppel bedagasztom.
3. Fél órát hagyom kelni, ezután tepsi méretűre (sütő gyári tepsije) nyújtom.
Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, villával megszurkálom és előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg kezd színesedni.
4. Kiveszem, megkenem alaposan tejföllel, megszórom lepirított szalonnával, vékonyra karikázott lilahagymával, reszelt sajttal és visszatolom készre sütni.
A tejfölt ízlés szerint lehet gazdagítani juhtúróval, kaporral.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése