Sokat és sokfélét sütök, de bizton mondhatom, hogy nálam ez a körtés cobbler (kobler) dobogós lenne a legfinomabb gyümölcsös sütik versenyén.
Azt tudtátok, hogy Amerikában annyira szeretik ezt az édességet, hogy külön ünnepnapja van április 13-án?
Hozzávalók 1 pitetálhoz:
Azt tudtátok, hogy Amerikában annyira szeretik ezt az édességet, hogy külön ünnepnapja van április 13-án?
Hozzávalók 1 pitetálhoz:
8-10 db szép nagy körte
1 cs. vaníliás cukor
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
3 ek. barna nádcukor
kb. 1 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
1 ek. cukor
A tésztához:
10 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
csipet só
1/3 cs. sütőpor
1 púpos evőkanál cukor
10 dkg vaj
1 nagyobb tojás
1. Egy tepsibe beleteszem a meghámozott, feldarabolt körtét, meghintem vaníliás cukorral, mézeskalács fűszerrel és nádcukorral, jól összeforgatom. Alufóliával letakarom, 190 fokra előmelegített sütőben kb. fél óráig elősütöm.
2. Ezalatt összeállítom a tésztát. A liszteket elkeverem a sóval, a sütőporral és a cukorral, hozzámorzsolom a vajat, végül ráütöm a tojásokat és lágy tésztává dolgozom a masszát.
Beteszem a hűtőbe, amíg a gyümölccsel foglalkozom.
3. Az elősütött körtéről leöntöm egy mérőpohárba a fűszeres levet, amit eresztett, ezt kiegészítem annyi tejjel, hogy 3 dl folyadékot kapjak.
Egy lábosba öntöm, hozzáadom a kanál cukrot és a pudingport, sűrű pudingot főzök belőle.
A kész pudingot összekeverem a körtével, és a pitetálba kanalazom.
4. A pudingos gyümölcs tetejére formavágóval rászaggatom a kinyújtott tésztát, majd betolom a sütőbe.
4. Vaníliás fagylalttal tálalva pazar.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése