A cobbler (kobler) egy tálban sült gyümölcsös pite, amelynél a sütőtál aljára kerül a gyümölcs, a tésztát pedig a tetejére kanalazzuk.
Hogy is mondjam, eléggé rusztikusan néz ki a süti, az íze viszont valami fenségesen finom.
Most szilvával sütöttem, de más szezonális gyümölccsel is nagyon finom.
Hogy is mondjam, eléggé rusztikusan néz ki a süti, az íze viszont valami fenségesen finom.
Most szilvával sütöttem, de más szezonális gyümölccsel is nagyon finom.
Hozzávalók:
gyümölcs, most szilva
1 cs. vaníliás cukor
őrölt fahéj
ízlés szerint cukor
A tésztához:
20 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
csipet só
1/2 cs. sütőpor
2 púpos evőkanál cukor
20 dkg vaj
2 nagyobb tojás
1. Egy közepes méretű sütőtálba beleteszem a kimagvalt szilvát, meghintem vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal és 1-2 kanál cukorral. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óráig elősütöm.
2. Ezalatt összeállítom a tésztát. A liszteket elkeverem a sóval, a sütőporral és a cukorral, hozzámorzsolom a vajat, végül ráütöm a tojásokat és lágy tésztává dolgozom a masszát.
3. Az elősütött szilva tetejére kanállal "rászaggatom" a tésztát, majd visszatolom a sütőbe.
4. Tálalás előtt porcukorral finoman meghintem a tetejét, esetleg tejszínhabbal kínálom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése