Ha karácsony és krémlikőr, akkor legyen karácsonyi mézeskalács krémlikőr!
Készülhet vendégvárónak a sütik mellé, vagy ajándékba a családnak, barátoknak. Garantáltan nagy lesz a sikere!
Készülhet vendégvárónak a sütik mellé, vagy ajándékba a családnak, barátoknak. Garantáltan nagy lesz a sikere!
Hozzávalók:
4 tojássárgája
15 dkg porcukor
1 evőkanál méz
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
5 dl 30 százalékos tejszín (nálam Milli habtejszín)
3,5 dl fehér rum (Bacardi)
1. A tojássárgákat habosra keverem a porcukorral, ízesítem a mézzel és a mézeskalács fűszerkeverékkel.
2. A tejszínt felmelegítem, hozzáöntöm a cukros tojást. Közepes hőfokon folyamatosan kevergetve kb. 15 perc alatt besűrítem.
3. Hagyom lehűlni, majd a fehér rummal hígítom.
Ha esetleg kiül a tejszínből a zsiradék, akkor botmixerrel átdolgozom.
4. Csinos üvegekbe töltöm és legalább 1-2 napot hagyom érni a hűtőben. (Végig ott tartom, amíg el nem fogy.)
Fogyasztás előtt fel kell rázni!
Szia! Meddig áll el ez a krémlikör? Mindig hűtőben kell tartani? Előre is köszönöm! Csilla
VálaszTörlésSzia! Az ünnepekig biztosan eláll, tovább nincs tapasztalatom, nem volt még ideje megromlani. :) Nálam végig hűtőben van tárolva.
Törlés