2016. december 17., szombat

Diós szelet vaníliás krémmel

Igazi finom téli sütemény a diós tésztájával és a főzött vaníliás krémjével.



Hozzávalók:

A tésztához:
6 tojás
45 dkg porcukor
1,75 dl kávé
15 dkg darált dió
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor

A krémhez:
1 liter tej
20 dkg liszt
6 tojássárgája
50 dkg vaj
50 dkg porcukor
2 cs.  vaníliás cukor
2 evőkanál darált dió

a szóráshoz kakaópor

1. A tésztához a tojásokat kettéválasztom, a sárgájákat habosra keverem a porcukorral és a kávéval.

2. Hozzáadom a darált diót, a lisztet és a sütőport, jól összedolgozom, végül beleforgatom a tojások felvert habját.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm (sütő gyári tepsije) és 170 fokra előmelegített sütőben megsütöm.

4. Amíg sül a tészta, elkészítem a krémet.

Ehhez 2-3 dl tejjel csomómentesre keverem a lisztet és a tojássárgáját, majd hozzáöntöm a többi tejet és folyamatos kevergetés mellett forrásig főzöm.
Időnként átforgatva hagyom kihűlni.

5. A puha vajat habosra keverem a porcukorral és a vaníliás cukorral.

6. A cukros vajat összekeverem a kihűlt krémmel és a darált dióval.

7. A kész krémet a már hideg tészta tetejére kenem és meghintem kakaóporral.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése