A St. Honore torta gyakorlatilag egy képviselőfánk torta.
Puccos és finom, igazi alkalmi különlegesség. Legnagyobbam 20. szülinapjára készítettem, az ünnepi fotókat megnézhetitek itt .
Puccos és finom, igazi alkalmi különlegesség. Legnagyobbam 20. szülinapjára készítettem, az ünnepi fotókat megnézhetitek itt .
A képviselőfánk receptem alapján sütöttem, amit itt találtok.
A tortához egy adaggal kell a hozzávalókból, ha több fánkot szeretnétek, akkor érdemes duplázni.
Sütőpapíron körberajzoltam a tortatálat, amin később tálaltam a tortát. Nyomófecskendővel rányomtam a tésztát, a kör szélétől kb. 2 cm-et elhagyva, mert pufisodni fog sülés közben. Kisütöttem a receptben leírtak szerint.
Ilyen szépen összesült, a mérete is tökéletes lett.
Elkészítettem a fánkokat.
Ezután már csak össze kellett állítani a tortát. Ehhez betöltöttem a fánkokat, a torta alapját is megkentem krémmel, ráültettem a sütiket, tejszínhabbal díszítettem.
Tálalás előtt cukormázzal "pókhálóztam".
Ehhez 1/2 dl cukrot 1/2 dl vízzel karamellizáltam, majd mikor már kezdett hűlni, egy kiskanál segítségével szépen vékony szálakat húztam a torta köré.
Ezt a műveletet érdemes tálalás előtt végezni, mert a karamell magába szívja a levegő páráját és megpuhul.
Gyönyörűen lehet szeletelni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése