Hozzávalók:
A tésztához:
1 dl tej
2 dkg élesztő
2 ekvőkanál cukor
40 dkg liszt
10 dkg Ráma
csipet só
1 tojás
A töltelékhez:
75 dkg túró
3 tojás sárgája
4 evőkanál porcukor
1 nagy csokor kapor
A kenéshez:
1 nagy pohár tejföl
1 evőkanál porcukor
1 tojás sárgája
1. A tejet meglangyítom, hozzáteszem az élesztőt és egy kanál cukrot, felfuttatom.2. Közben a lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a másik kanál cukrot, a sót, a tojást és a felfuttatott élsztőt.
3. Jól összegyúrom a tésztát, tepsi nagyságúra nyújtom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
4. A töltelékhez összekeverem a túrót a porcukorral és a tojások sárgájával.
Rákenem a tésztára és betolom a 170 fokra előmelegített sütőbe.
5. A kenéshez elkeverem a tejfölt a porcukorral és a tojás sárgájával.
6. Amikor már világosra sült a tészta, akkor kiveszem, rászórom az összevágott kaprot, majd a kanál hátával rákenem a tejfölös keveréket.
7. Visszatolom a sütőbe készre sülni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése