2017. április 30., vasárnap

Spárgás pite

Végre itt a spárgaszezon!
Az egyik kedvenc spárgás ételem ez a spárgás pite. Egy kis szeletelt sonkával megbolondítva a család férfi tagjai is szívesen fogyasztják.


Hozzávalók:

A tésztához:
20 dkg liszt
csipet só
75 g hideg vaj
1 tojás
2 ek. hideg víz

A töltethez:
1 csomag spárga
10 dkg vékonyra szeletelt füstölt sonka

A besamelmártáshoz:
3 ek. vaj
3 ek. liszt
3 dl tej
 őrölt bors
őrölt szerecsendió

reszelt sajt a tetejére

1. A spárgát megtisztítom, felteszem párolni.

2. Előkészítem a tésztát, ehhez a lisztet elkeverem a sóval, belereszelem a hideg vajat, hozzáadom a tojást és a vizet, gyors mozdulatokkal összedolgozom. Fóliába tekerem, bő 20 percre a hűtőbe teszem.

3. A hideg tésztát kör alakúra nyújtom és beleteszem a kivajazott, lisztezett pitetálba. A szélét egy ollóval szépen körbevágom.  Egy villával megszurkálom az alját, 200 fokra előmelegített sütőben elősütöm.

4. A párolt spárgát 3-4 cm-es darabokra vágom, az elősütött pitére rakom.

5. A besamelmártáshoz egy lábasban megolvasztom a vajat, ráteszem a lisztet, kissé lepirítom. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöm az előzőleg fűszerekkel ízesített tejet, besűrítem. Nem kell keményre, csak annyira, hogy önteni lehessen! 

6. A kész besamelt ráöntöm a pitére, ráteszem a sonkaszeleteket és reszelt sajtot szórok a tetejére.

7. 180 fokra mérsékelt sütőben befejezem a sütést.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése