A férjem egyik üzleti partnere Jászfényszarun lakik, Boldog községtől pár kilóméterre. Ez a drága ember küldött nekem egy igazi boldogi nagyrózsa sütőt.
Persze, hogy azonnal ki is próbáltam! Imádás van ezerrel!
Persze, hogy azonnal ki is próbáltam! Imádás van ezerrel!
Íme a szépséges finomság, a boldogi nagyrózsa:
A recept pedig:
5 tojást elkevertem 2 evőkanál porcukorral, adtam hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát és egy csipet sót.
Felöntöttem 5 dl tejjel, mértem hozzá 50 dkg lisztet és alaposan összedolgoztam.
Fél liter olajhoz adtam 1 púpos kanál zsírt, ezt felforrósítottam, beletettem a formát átmelegedni, majd belemártottam a tésztába és vissza az olajba.
Néhány másodperc múlva megrázogattam a sütőt, könnyen levált róla a rózsa.
Megfordítottam, miután mindkét fele szépre sült papírtörlőre szedtem.
Tálalás előtt fahéjas porcukorral hintettem.
Figyeljetek rá, hogy a forma felső részére ne kerüljön tészta, mert akkor nem tud lejönni a sütőről!
Violetta, rájöttem, hogy te csak egy angyal lehetsz. Csodás kézimunkák, remek sütemények, finom ételek a családnak, varázslatos kert és ház... Ilyet csak egy angyal tud! Gratulálok!
VálaszTörlésCsodásan szépek es biztos nagyon finomak is ezek a rózsafánkok. Kipróbálnám, és indulnék vele a már hagyománnyá vált falusi fánksütő versenyen, viszont nincsenek formáim. Abban tudnál segíteni, hogy hol tudnám beszerezni? Esetleg lehet attól az ismerősödtől rendelni, akit említesz?
VálaszTörlésNekem a bolhapiacon sikerült vennem, de a sütiformát árusítóknál is láttam már.
TörlésUffff koja ljepota
VálaszTörlésJos da imam Bar jednu ovakvu spravica, bilo bi ok
Odma idem u akciju
VálaszTörlésTiszteletem!
A készítő elérhetőségét megkaphatnám!
Köszönöm!
https://www.mikonyhank.hu/rozsafank-keszito2014-05-28-18-41-22-detail?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
VálaszTörlés