Végre itt a cseresznyeszezon! Mi minden formában rajongunk érte, nyersen, befőttnek, vagy akár sütiben is.
Érdemes kipróbálni ezt a francia cseresznyés lepényt. Finom, a tejes pitéhez hasonló a tésztája, a cseresznye és a fahéjas porcukor pedig nagyon jól illik hozzá.
Hozzávalók:
kb. 30 dkg magozott cseresznye (nem mértem pontosan, amennyi befedi a pitetál alját)
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 cs. vaníliás cukor
A tésztához:
2 nagyobb tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
1,5 dl tejszín
1 dl tej
a tetejére a szóráshoz fahéjas porcukor
1. A félbevágott, kimagozott cseresznyét elkeverem a fahéjjal és a vaníliás cukorral, beleöntöm a kivajazott pitetálba.
2. A tésztához valókat mindet beleteszem egy keverőtálba, botmixerrel csomómentesre keverem, majd ráöntöm a gyümölcsre. 170 fokra előmelegített sütőben aranyra sütöm.
3. Ha kisült, fahéjas porcukorral meghintem a tetejét. Melegen a legfinomabb.
Eredeti recept itt.
Kipróbáltam, nagyon finom lett!!!-))) Csak nekem nem lett ilyen magas...
VálaszTörlés