A finom, túróval gazdagított tésztája teszi ezt a gyümölcsös lepényt az egyik kedvencünkké.
Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 csipet só
1 ek.cukor
20 dkg túró
1 ek. olaj
kb. 2 dl langyos víz
1,5 dkg élesztő
a tetejére:
cseresznye (vagy akár más gyümölcs)
2 ek. barna nádcukor
1 tk. őrölt fahéj
1. A tészta hozzávalóit sorban belemérem egy keverőtálba, a végén hozzámorzsolom az élesztőt. Kézzel kicsit összedolgozom, majd a robotgéppel folytatom a dagasztást. Közepesen lágy tésztát kell kapjak. Hagyom kelni kb. 30 percet.
2. Amíg kel a tészta, kimagozom a cseresznyét, darálóval porcukorrá őrlöm a nádcukrot (nem szeretem, ha sütés után serceg a fogam alatt) és összekeverem a fahéjjal.
3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtom (sütő gyári tepsije), rászórom a gyümölcsöt, majd meghintem a fahéjas porcukorral. 170 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése