A bécsi adventi vásárból egy Diótörő sütikiszúróval bővítettem a karácsonyi sütipecsétjeim számát.
A tavaly már bevált recepttel dolgoztam az idén is.
Próbáljátok ki ti is! Nekem egyelőre nem sikerül elraknom belőlük a sütis dobozaimba, mindet elkapkodták a gyerekek. :)
Hozzávalók kb. 40 darab kekszhez:
28 dkg liszt
4 dkg étkezési keményítő
10 dkg porcukor
1 teáskanál őrölt fahéj
14 dkg margarin
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál tejszín
2 tojássárgája
1. Egy tálba mérem, majd összekeverem a száraz hozzávalókat.
2. Hozzáreszelem a margarint, összemorzsolom a lisztes keverékkel, ezután hozzáadom a többi hozzávalót is.
3. Gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát (minél kevésbé melegedjen át a kezemtől), fóliába csomagolom és legalább fél órára a hűtőbe teszem.
4. Lisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtom.
5. Pecsételés esetén a kör alakú, egyéb esetekben a forma kiszúróval kiszaggatom a tésztát, és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem.
6. Ha pecsételni szeretnék, akkor azt a tepsibe rakott korongokra gyomom rá.
7. 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben világosra sütöm.
Az eredeti receptet itt találtam tavaly.
Ez a legfinomabb aprósüti, amit eddig ettem.
VálaszTörlésDrága Violetta! Esetleg nem tudod, hogy meddig áll el ez a keksz? Megsütöttem ma négy adagot, gondoltam karácsonyra ajándéknak is jó lehet, de most elbizonytalanodtam, hogy eltartható e kb 2 hétig? Eddig mindig két nap alatt eltűntettük ketten a két adagot 😂
VálaszTörlés