Általános iskolás koromban, felsőben volt olyan kötelező délutáni foglalkozásunk, hogy háztartási fakultáció. Ahogy a nevében is benne van, a háztartás vezetésével kapcsolatos dolgokat tanították nekünk lányoknak.
Voltak olyan órák, amelyeken sütni tanultunk. Egy ilyen alkalommal készült ez a göngyölt virsli, aminek a receptje természetesen bekerült a családi receptkönyvünkbe. Nagyon szeretjük, rendszeresen kérik a gyerekeim.
Voltak olyan órák, amelyeken sütni tanultunk. Egy ilyen alkalommal készült ez a göngyölt virsli, aminek a receptje természetesen bekerült a családi receptkönyvünkbe. Nagyon szeretjük, rendszeresen kérik a gyerekeim.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 kávéskanál só
25 dkg margarin
25 dkg túró
1 tojássárgája
6 pár virsli
1 tojás a kenéshez
1. A hozzávalókat összegyúrom, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtom, derelyevágóval keskeny csíkokra szeletelem.
2. A virslinek lehúzom a bőrét és hosszában kettévágom, majd szépen rátekerem a tésztát. A tetejüket lekenem egy felvert tojással.
3. Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakom és 170 fokra előmelegített sütőben szép aranyra sütöm.
Frissen tálalva a legfinomabb.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése