Hozzávalók 18 db-hoz:
A tésztához:
40 dkg liszt
csipet só
15 dkg hideg vaj
2 tojás
4 ek. hideg víz
A töltethez:
1 csomag sonkaszelet
18 db érett füge
kéksajt
1. Előkészítem a tésztát, ehhez a lisztet elkeverem a sóval, belereszelem a hideg vajat, hozzáadom a tojásokat és a vizet, gyors mozdulatokkal összedolgozom. Fóliába tekerem, bő 20 percre a hűtőbe teszem.
2. A hideg tésztát vékonyra nyújtom, szaggatóval 18 db akkora kört vágok ki belőle, hogy a muffinsütő mélyedéseibe szépen bele tudjam igazítani. Egy villával megszurkálom az aljukat, 180 fokra előmelegített sütőben elősütöm.
3. Kiveszem a sütőformát a sütőből, mindegyik kosárka aljába teszek egy szeletke sonkát, majd egy félbevágott fügét, végül morzsolok rá kéksajtot.
4. Visszatolom a sütőbe készre sütni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése