A karintiai Reindling tulajdonképpen egy kelt tésztából készült, fahéjjal, cukorral és mazsolával töltött kuglóf.
A kakaós kalácsom receptjében leírt tésztát használtam, itt találjátok. A receptben megadott mennyiség két kuglófsütőre elegendő. Ha csak egyet szeretnétek sütni, akkor felezzétek a hozzávalókat!
1. 1 kuglófsütőhöz tehát elkészítettem fél adag kelt tésztát a leírtak szerint, majd gyúródeszka nagyságú téglalapra nyújtottam.
2. Felolvasztottam 5 dkg vajat, ezzel megkentem a kinyújtott tésztát, megszórtam 2 evőkanál őrölt fahéj és 10 dkg porcukor keverékével, majd 10 dkg mazsola is került rá. Feltekertem, legvégül a kivajazott, lisztezett kuglófsütőbe ügyeskedtem, 170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.
Nálam kuglófból mindig háromszoros adag készül, hogy mindőnknek jusson belőle.
A kakaós kalácsom receptjében leírt tésztát használtam, itt találjátok. A receptben megadott mennyiség két kuglófsütőre elegendő. Ha csak egyet szeretnétek sütni, akkor felezzétek a hozzávalókat!
1. 1 kuglófsütőhöz tehát elkészítettem fél adag kelt tésztát a leírtak szerint, majd gyúródeszka nagyságú téglalapra nyújtottam.
2. Felolvasztottam 5 dkg vajat, ezzel megkentem a kinyújtott tésztát, megszórtam 2 evőkanál őrölt fahéj és 10 dkg porcukor keverékével, majd 10 dkg mazsola is került rá. Feltekertem, legvégül a kivajazott, lisztezett kuglófsütőbe ügyeskedtem, 170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.
Nálam kuglófból mindig háromszoros adag készül, hogy mindőnknek jusson belőle.
Fantasztikusan csodálatosak! Biztosan kipróbálom, már sajnálom, hogy ma brownie-t sütöttem a családnak! :)))
VálaszTörlésNe sajnáld, mert az is isteni finom! Ez meg jó lesz mondjuk vasárnapi desszertnek. ;)
TörlésÚgy-úgy! :)
VálaszTörlésMa inkább lekvárt főztem, de holnap megsütöm mindenképpen. És bízom benne, hogy marad vasárnapra is...
VálaszTörlés