Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január, 2016

Boldogi nagyrózsa

A férjem egyik üzleti partnere Jászfényszarun lakik, Boldog községtől pár kilóméterre. Ez a drága ember küldött nekem egy igazi boldogi nagyrózsa sütőt. Persze, hogy azonnal ki is próbáltam! Imádás van ezerrel! Íme a szépséges finomság, a boldogi nagyrózsa: A recept pedig: 5 tojást elkevertem 2 evőkanál porcukorral, adtam hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát és egy csipet sót. Felöntöttem 5 dl tejjel, mértem hozzá 50 dkg lisztet és alaposan összedolgoztam. Fél liter olajhoz adtam 1 púpos kanál zsírt, ezt felforrósítottam, beletettem a formát átmelegedni, majd belemártottam a tésztába és vissza az olajba. Néhány másodperc múlva megrázogattam a sütőt, könnyen levált róla a rózsa. Megfordítottam, miután mindkét fele szépre sült papírtörlőre szedtem. Tálalás előtt fahéjas porcukorral hintettem. Figyeljetek rá, hogy a forma felső részére ne kerüljön tészta, mert akkor nem tud lejönni a sütőről!