Szeretem, ahogy átjárja a házat ennek a sütinek az illata. Igazi hűvösebb, kuckózós napokra való finomság.
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
1/2 tk. szódabikarbóna
1/3 tk. sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. mézessütemény fűszerkeverék
25 dkg sütőtökpüré
10 dkg méz
8 dkg nádcukor
1,2 dl olaj
1,2 dl tej
A díszítéshez:
2 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1. Egy szép sütőtököt megsütök, ha langyosra hűlt kideszem a húsát, egy villával összenyomkodom, pürésítem.
2. Összekeverem a száraz hozzávalókat, majd hozzáöntöm a nedveseket is és összedolgozom a tésztát.
2. Összekeverem a száraz hozzávalókat, majd hozzáöntöm a nedveseket is és összedolgozom a tésztát.
3. Vajazott, lisztezett, kivehető aljú pitetálba öntöm, 170 fokra előmelegített sütőben megsütöm.
Érdemes tűpróbát végezni, hogy a belseje se maradjon nyers.
4. A díszítéshez a tojásfehérjét a porcukorral gőz fölött kemény habbá verem.
A kész sütit kiveszem a formából, a habot nyomózsákba töltöm és a tetejére ügyeskedem.
5. A sütőt 130 fokra állítom és visszateszem a feldíszített süteményt pár percre száradni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése