Régi süti, de ma is pont olyan finom, mint gyerekkoromban.
Mi az én szilvalekvárommal szeretjük a legjobban, de természetesen ízlés szerint készülhet más lekvárral is.
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
22 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
A töltelékhez:
25 dkg szilvalekvár
3 tojás
20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
15 dkg darált dió
1. A tésztához valókat alaposan összegyúrom, majd 30 percre a hűtőbe teszem.
2. A tészta kétharmad részét tesi nagyságúra nyújtom (sütő saját nagy tepsije). Mivel elég omlós, én rögtön a tepsi méretűre szabott sütőpapíron nyújtom, és azzal emelem be a tepsibe. Megkenem a lekvárral.
3. A dióhabhoz kettéválasztom a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadom a diót, majd beleforgatom a tojáshabot.
A masszát a lekváros lapra simítom.
4. A maradék tésztából gyors mozdulatokkal rudakat sodrok és elosztom a süti tetején.
5. 170 fokra előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése